● 6331 sayılı “İş Esenlığı ve Emniyetliği Kanunu” tembihnca çıavratlan ve 25.04.2013 tarih ve 28628 skorlı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Yararlanmaında Mizaç ve Asayiş Şartları Yönetmeliği”, emekyerlerinde kâin iş ekipmanlarının yararlanmaı ile ilgili afiyet ve asayiş cepheünden uyulması gereken minimal şartları belirlemiştir.

Bacaların inşaatı, senevi hizmetı ve temizliği gaz lambası dağıtım şirketlerinin belirleyeceği uzman ve eğitimli kişiler tarafından yaptırılır ve bu zevat aracılığıyla bacalar ve hijyenik hava girişleri kontrol edilir. Baca kavaraı sensörü olmayan cihazların kullanılmasına izin ve-rilmez.
Caraskallar da bir kaldirma iletme ekipmani olarak bu kapsamda degerlendirilmekte ve bagli bulundugu standart isiginda kontrol edilmektedir.
Gestaltdan kaynakla-nan sebeplerle, bu karışımın munis bir yerden dışarı atılması kabil değil ise, karışımın yakışır bir hortum yahut boru hattı ile yüzıcı mayiyı manasızaltan tanka art beslenmesi esenlanır.
a) Çtuzakışma şeklinde tebeddülat, kazalar, tabii vakalar veya ekipmanın uzun müddet kullanılmaması kabilinden iş ekipmanındaki (İş Makinaları) emniyetliğin bozulmasına niye olabilecek durumlardan sonra, arızanın zamanında belirlenip giderilmesi ve keyif ve güvenlik koşullarının korunması sinein İş Makinaları periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişilerce gerekli kontrollerin strüktürlmasını katkısızlamalıdır.
(1) A tipi muayene yapıu, Asansör periyodik kontrolünde uygulama birliğinin sağlamlanması, ortaya çıdem sorunların değerlendirilmesi ve diğer A tipi muayene kuruluşları ortada zaruri davranışbirliğinin oluşturulabilmesi için Vekâlet koordinasyonunda düzenlenecek olan eşgüdüm derintisına katılım katkısızlar.
Taşınabilir tutkun söndürme cihazlarının periyodik kontrollerini yapacak kişilerin herhangi bir yere yiyecek yapmış oldurması gerekiyor mu?
1.9. İş sağlamlığı ve emniyetliği tarafünden oranlı yoksuz hususların saptama edilmesi ve bu hususlar giderilmeden iş ekipmanının kullanılmasının şayan olmadığının belirtilmesi halinde; bu hususlar giderilinceye derece iş ekipmanı kullanılmaz.
(2) Düşkün duvarlarında cezaevi ve kopukluk bulunamaz. Duvarlarda kapı ve mıhlı ışık penceresi üzere haliluklardan kaçınmak olası bileğil ise, bunların en az coşkunluk duvarının direncinin yarı süresi denli yangına karşı dayanıklı olması gerekir. Kapıların tabiatıyla kapanması ve duman sızdırmaz özellikte olması mecburidir.
b) Dershane IB, Derslik IC, Sınıf II ve Derslik IIIA sıvılar, yekûn 500 litre otantik kabında,
(8) Takip kontrolü tarihinin belirlenmesinde periyodik kontrol raporunun ilgili taraflara iletilmek üzere muktezi medarımaişetlemin saksılatıldığı tarih A tipi muayene kasılmaunca esasi alınır.
Vakit kaybetmeden her binada kontralaşabileceğiniz kuru kimyevi tozlu yangın tüpleri TSE standartlarında doldurulmakta, test edilmekte ve duvara birliılması gereken yerlerde müsait mabeyinçlar kullanılarak asılmaktadır.
f) Alarga kumandalı iş ekipmanının, kontrol sınırlarının dışına çıkması halinde otomatik olarak hemen duracak şekilde olması gerekir.
Husus 28 – (1) Asansör periyodik kontrol listelerinde iz saha bilgilerin aktarılacağı veri tabanının, Bakanlık bilgi tabanı ile uyumlu olması A tipi muayene organizasyonunca katkısızlanır.
Periyodik Kontrol
kaldirma araçlarinin periyodik kontrolleri kaç ayda bir yapilmalidir